Nem akarja túlmagyarázni a gyógyszerhamisítás problémáját az a két kampányvideó, amelyeket ma bemutatunk nektek. Az anyag az AWARxE kampány keretében készült, és amelyet az amerikai gyógyszerészszövetség (National Association of Boards of Pharmacy) indított, hogy felhívja a fogyasztók figyelmét a receptköteles gyógyszerekkel kapcsolatos visszaélésekre. Programjukban nem csak a hamisítással foglalkoznak, de kitérnek arra is, hogy az orvos által felírt készítmények milyen egyéb visszaélésre adnak okot, amely súlyos egészségügyi kockázattal járhat. Példának okáért felhívják a figyelmet arra, hogy sok gyerek vesz be az otthoni gyógyszeres szekrényben talált pirulákból a szülők tudta nélkül, vagy arra, hogy veszélyes lehet, ha a kiváltott gyógyszereket ismerősöknek adják tovább, aki orvosi felügyelet nélkül alkalmazza a gyógyszert.

Visszatérve a mi témánkra, jöjjön a két videó:

Mint feljebb írtuk, nem magyarázzák túl, hiszen a két információ önmagában is elég erős állítás. Nem riogatnak ijesztő képekkel, adatokkal és mellékhatásokkal, hiszen az egy-egy mondat is elég ahhoz, hogy egyszerű, de érthető formában közölje, a hamis gyógyszer életveszélyes lehet.

Ha megnéznétek a többi témában készült kampányvideót is, akkor IDE kattintva az AWARxE YouTube csatornáját, ITT pedig weboldalát érhetitek el.