Az mondják ugye a jogvédők, hogy a kalózkodás elleni harc mindaddig nem lehet sikeres, amíg van kereslet az illegálisan terjesztett tartalomra. Na most, megbecsülendő, hogy mekkora is lehet ez a kereslet, amelyet meg kellene győzni a legális szolgáltatások használatának fontosságáról, ahhoz érdemes egy pillantást vetni az alábbi táblázatra.

A gyűjtést a Google adatbázisa alapján a TorrentFreak készítette, és kitűnően látszik belőle, hogy a tíz legnagyobb P2P oldal több tízmilliónyi látogatót vonz havonta, míg az oldalmegtekintések száma alulról fölfelé a százmilliós nagyságrendtől a milliárdos mennyiségig nő.

Két dolog érdekes még ezzel kapcsolatban. Az egyik, hogy torrentekkel foglalkozó híroldal szerint a Google jelentősen alábecsüli a kattintások számát. Pl.: a The Pirate Bay saját állítása szerint az oldal nem 650 millió, hanem 1,5 milliárd megtekintést generál havonta. Ez több mint a duplája a táblázatban szereplő tételnek.

A másik érdekesség, amire a cikk írói felhívják a figyelmet, hogy egyfajta átrendeződés játszódott le a fájlcserélési szférában. A tíz leglátogatottabb oldal közül ugyanis 7 cyberlocker (olyan oldal, amely tárolja is a letölthető fájlokat). Mint írják, öt éve még a BitTorrent oldalak domináltak a kínálatban, de azóta a cyberlocker felületek nem csak felkapaszkodtak, de túl is nőttek ezeken.