Ötévnyi adatgyűjtés alapján a TorrentFreak a héten nyilvánosságra hozott egy tízes toplistát, amelynek a "Minden idők legtöbbet letöltött filmjei" címet adták a szerzők. Eltaláljátok melyik az első?

Bár az illegális letöltők és a mozi nézők érdeklődése nem mindig áll összhangban, azaz nem feltétlenül ugyanazt töltik le legtöbben, mint amelyre a legtöbb jegyet eladják, azért nem nehéz kitalálni, hogy minden idők legsikeresebb mozifilmje egyben a kalózok kedvence is. James Cameron szupermoziját, az Avatart 21 millió alkalommal töltötték le illegálisan.

Torrent statisztika: letöltési mutatók és összes bevétel

A TorrentFreak évek óta heti rendszerességgel közli az aktuális letöltési statisztikákat, 2006-ig visszamenően ezeket összegezték. Ennek alapján az Avatar mintegy két millió letöltéssel előzi meg a 2. és 3. helyen végzett A sötét lovagot és a Transformers sorozat első részét, és hárommilliót ver rá a 4. helyezett Eredetre. Ötödikként a Másnaposok, hatodikként a Star Trek futott be. Hetedik a Ha/Ver, míg nyolcadik A tégla lett. A sort A hihetetlen Hulk és A Karib-tenger kalózai: A világ végén zárja.

Érdemes összevetni a letöltési számokat a bevételi adatokkal. Az első két film egyben a legtöbb jegyeladást is produkálta, ellenben a negyedik jobban keresett a harmadiknál, de a 825 millió dolláros bevétele még így is lemarad a 10. helyezett Johnny Depp film legális, 963 milliós sikere előtt.