A 2012. évi első blog bejegyzésünkben tekintsünk még vissza a tavalyi évre, és nézzük meg, mely filmeket keresték a legtöbben a torrent oldalakon. A TorrentFreak évösszegző összeállítása szerint a 2011-es év letöltési mutatói, részben a legális alternatívák térnyerésének köszönhetően, elmaradnak az egy évvel korábbi mutatókhoz képest: míg ugyanis a 2010-es év mozis kasszasikerét, az Avatart 16 millió alkalommal töltötték le, addig 2011 legkeresettebb filmje a kalózoldalakon, a Halálos iramban: Ötödik sebesség alig több mint 9 millió letöltés ért el.

A fenti listán jól látható, hogy a tíz film között szerepel több, amelyek a mozi pénztáraknál is kitűnően teljesítettek (Harry Potter, A király beszéde, Másnaposok 2., Thor), de olyan is, amely a kalózok érdeklődését felkeltette ugyan, de moziban már kevesebben nézték meg (127 óra, Álomháború).

Mindemellett, ha gyorsan összegzitek az elmúlt év filmtermését, nektek is feltűnik egy-egy cím látványos hiánya. Érdekes, hogy az olyan blockbusterek, mint A Karib-tenger kalózai negyedik része vagy a Transformers széria harmadik epizódja nem került be a tíz legnagyobb illegális letöltést elérő cím közé.

(Via: TorrentFreak)