Pontosabban fogalmazva eddig is megtalálhatóak voltak a Google keresőjében az olyan torrent kliensek, mint a BitTorrent vagy a uTorrent, a népszerű automatikus kiegészítések között viszont mostanáig  tiltva voltak, mint ahogy az összes illegális letöltéssel összefüggő kifejezés is. Az elmúlt napokban azonban újra megjelentek a Google keresődobozaiban a kérdéses programok.

A keresőóriás két éve szűri ki az automatikus kiegészítés és az instant szolgáltatások ajánlásai, illetve találatai közül az illegális letöltésekre utalókat. A lépés hatására jelentős mértékben esett a torrent oldalak forgalma, ami igazolni látszik a döntés helyességét. Azt, hogy mi alapján cenzúrázza ajánlásait a Google nem lehet tudni, sőt azt sem, hogy egészen pontosan milyen szavak vannak tiltólistán. A keresőóriás mindössze annyit árul el a szelekcióról, hogy szigorúan csak a kalózkodással szorosan összefüggő kifejezéseket szűri.

Ekképpen a mostani „enyhítés” is váratlannak hathat. A döntés azonban korántsem volt előzmények nélküli. A san franciscoi székhelyű Bittorrent Inc. társaság, amely fejleszti a két említett programot is, ugyanis több hónapja kampányol azért, hogy lekerülhessenek az említett kliensek a tiltólistáról. Az akció, mint az látható végül sikerrel járt, meg tudták győzni a Google-t, hogy habár vannak akik kalózkodásra használják a terméküket, az korántsem egyenlő ezzel az illegális tevékenységgel.