Érdekes videóra bukkantunk a legnagyobb videó megosztó oldalon. A készítő a filmben összehasonlít egy eredeti és egy hamis HTC One okostelefont, majd megmutatja, hogy mire kell odafigyelni a vásárlásnál, ha nem akarunk hamisítvánnyal a zsebünkben távozni.

 

Modern társadalmunkban egyre inkább terjednek az okostelefonok. Amikből sajnos a használhatóbb darabok nem kimondottan olcsóak, így sokan keresik a módját, hogy hogyan tudnák olcsóbban beszerezni az áhított eszközt. Azonban nem árt óvatosnak lenni a túl jónak tűnő ajánlatokkal, nehogy a kedvezményes üzlet egy veszélyes hamisítványt takarjon.  A helyes választást segítendő osztjuk meg a következő videót.

Amint az a kisfilmből is kiderül, a hamis készülék már a kinézete és a tapintása alapján is árulkodik a származásáról. Érdemes megfigyelni az anyagokat, az összeszerelés minőségét, a gombokat és a feliratok elhelyezkedését. A következő árulkodó tényező a beépített kamera lehet, ennek minősége jelentős különbségeket mutathat. Ugyanígy a gyenge hang-, illetve képminőség is arra enged következtetni, hogy hamisítvánnyal van dolgunk. A legfeltűnőbb azonban az, ha a telefon szoftvere egyáltalán nem hasonlít az előzetesen látottakéhoz, sőt a telefon kifejezetten lassan reagálna az érintésünkre.