Hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a kínai bíróság azt a férfit, aki a 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott író, Mo Jen könyveinek kalózkiadásaival kereskedett.

Mo Jen dedikál (Forrás: China Daily)

A China Daily szerint hat hónap börtönt és 2000 jüan összegű pénzbírságot szabott ki a kínai bíróság az illegális könyvterjesztőre, aki a 2012-ben irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett író könyveinek kalózkiadásaival kereskedett. A beszámoló szerint mintegy az elítélt mintegy 3000 kalózpéldányt nyomtatott Mo Jen könyveiből.

Az illegális kiadványok és pornográf tartalmak terjesztése ellen létrehozott kínai hivatal a Mo Jen könyvek ügyében hozott bírósági ítélettel együtt hozta nyilvánosságra, a tavalyi évben milyen eredménnyel jártak el a kínai hatóságok szerzői jogi jogsértések ügyekben. E szerint az év során az illetékes hatóságok több mint 5000 jogsértési üggyel foglalkoztak és 40 millió darab kalózterméket semmisítettek meg. A hivatal maga 36 jelentősebb kalózkodási üggyel foglalkozott, köztük a Mo Jen könyveket érintő visszaéléssel. Az eljárások során a legszigorúbb szankciót, 11 év szabadságvesztést egy Tianjin-i esetben szabták ki, míg a legmagasabb pénzbírságot, 3,2 millió jüant egy Harbin-i ügyben határozták meg.

(Via: China Daily)