Muzikálisan próbálja meggyőzni a fiatalokat a kalózkodás helytelenségéről a Software and Information Industry Assocation (SIIA). A szervezet először 1992-ben jelentkezett "Don’t copy that floppy" című kampányvideójával, de mivel időközben a floppy elvaluttá vált, 2009-ben felfrissítették a projektet, és megjelentették a "Don't copy that 2" című új verziót.

1992:

2009:

Mindkét videóban a Digital Protector (DP) nevű MC tolmácsolja "a fiatalok nyelvén" miért kell tisztelni az alkotók szerzői jogait, és mindkét esetben a dal képezi a felvezetést a szakértői vélemények és önvallomások előtt.

A SIIA egyébként a napokban jelentette meg általános és középiskolás diákokat oktató tanároknak szóló oktatási segédanyagát, amelynek része a fenti videó is. A segédanyag központi témája az alkotók jogainak tisztelete. Ennek elérését a tanórai keretben bemutatható kisfilmmel és a tanárok számára készült óratervekkel (prezentációk, előadások, interaktív feladatok) segítenék a jogvédők.

A SIIA szerint elengedhetetlen, hogy a fiatal generációt az alkotás tiszteletére, a kreativitás és innováció támogatására neveljék. Ezt a célt szolgálja, hogy a feladatok elvégzése során a diákok a művészek, alkotók szerepébe helyezkedve lássák át az alkotás folyamatát, és így próbálják megérteni, miért van szükség a szerzői jog védelmére. Az elgondolás redben van. Az azonban érdekelne, Titeket meggyőzne-e DP arról, hogy ne kalózkodjatok?