Egy angliai építész három éve veri át folyamatosan a brit királyi postát saját kezűleg készített vicces bélyegeivel.

A 64 éves Angus McDonagh, aki magát anarchista bélyeggyűjtőnek titulálja, tüntető jelleggel kezdett bele a hamis bélyegek gyártásába. A férfi úgy véli, hogy a modern számítógépek és az internet megjelenésével a hagyományos postai levelek és velük együtt a bélyegek is kihaló félbe kerültek. Ráadásul az új bélyegeken a Királynő arcmása sem mindig szerepel, ezért hogy ezek ellen, a szerinte rossz tendenciák ellen tegyen, sajátságos bélyegeket kezdett gyártani és használni.

A vicces kedvű bélyeggyűjtő bevallottam tréfának szánta akcióját, ez jól látható az általa készített bélyegek minőségén is. Arra azonban ő sem számított, hogy maguk a postahivatalnokok sem fogják kiszúrni a csínytevést.  Így a férfi tovább folytatta tevékenységét, és összesen több mint 100 levelet küldött el saját tervezésű bélyegeivel, olyan távoli helyekre is, mint Hong Kong, Ausztrália vagy Kanada, és ezek közül mindössze egyetlen alkalommal bukott le a turpissággal.

Az idős építésznek nem állt szándékában megkárosítani a postát, ügyvédjével rendszeresen küldött csekkeket a postahivataloknak, amelyekkel rendezni kívánta a kifizetetlen bélyegeket. Ezek azonban rendre visszajöttek. A Royal Mail egyelőre még csak vizsgálódik az ügyben, míg a férfi épp most adja ki történetét és mulatságos alkotásait egy elektronikus könyvben.

via: telegraph