Szlovák rendszámú kamionokba rejtettek el Alina márkajelzésű harisnyanadrágokat, Gallop feliratos női kabátokat, valamint Converse tornacipőket, amelyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei foglaltak le a napokban Vámosszabadinál. 

Az egyik kamion osztrák feladótól származó textilárut szállított Szlovákiába, melynek rakományából összesen 78.000 darab, Alina márkajelzéssel ellátott, különféle színű női vastag harisnya került elő 156 millió Ft értékben. 
A másik tehergépkocsit Győrben ellenőrizték a pénzügyőrök. A rakománya lábbeli volt, amelyet Hongkongból Budapestre szállítottak. A tételes vizsgálatkor 38.600 pár Converse formatervezési oltalom alá eső tornacipőt találtak 96 és fél millió Ft értékben.

A harmadik kamionban, amely a fuvarlevél szerint távol-keleti árut szállított Budapestre, a járőrök6.500 darab Gallop márkajelzésű női télikabátot foglaltak le 52 millió Ft értékben.
A NAV pénzügyőrei a hamis árucikkeket lefoglalták, és mindhárom esetben - ismeretlen tettes ellen iparjogvédelmi jogok megsértése bűntett gyanúja miatt – feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.
Forrás: NAV