Új kalózkodás elleni videóval jelentkezett a Microsoft, amely az illegális szoftverek használatának kockázataira figyelmeztet. S mindezt meglepően ötletes kivitelezéssel teszi!

A szoftvercég szerint a licenc nélkül használt, nem eredeti programok sokkal sérülékenyebbek a vírusokkal és a rosszindulatú kémprogramokkal szemben, mint a legális példányok. Ennek okán a kalózszoftvereket használó gépek könnyebben lesznek vírusosak, felhasználóik pedig hamarabb eshetnek a kiberbűnözők áldozatául. A Microsoft becslése szerint a kalózszoftvereket használó gépek 24 százaléka már az illegális szoftver telepítése során, de legkésőbb az első internet csatlakozásnál fertőzött lesz. A videó erre a problémára figyelmeztet.

Ahogy fentebb is láthatjátok, az anyag három teljesen köznapi élethelyzetben tevékenykedő irodai dolgozót mutat be, akik a visszaélések különböző formáival szembesülnek. Az ötletesség abban rejlik, hogy a vírusok és kémprogramok rejtőzködő voltát egy-egy színész hivatott eljátszani, diszkréten beépülve az irodai környezetbe, hogy el tudja lopni azt, amire szüksége van.

Például így: 

Vagy így:

Esetleg így:

(Via: Neowin.net)