Hirdetési hálózatok útvesztőjébe keveredett a kanadai pénzügyminisztérium, amelynek eredményeként a helyi gazdaságélénkítő program, az Economic Action Plan hirdetése a The Pirate Bay oldalán is megjelent.

Állami hirdetés Dr. Who torrentek fölött

Az Ottawa Citizen egyik olvasója fedezte fel a minisztériumi hirdetést a hírhedt kalózoldalon, majd küldött róla egy print screent a híroldal számára. A kép tanúsága szerint a szemfüles olvasó épp Dr. Who epizódokat böngészgetett, mikor a banner hirdetés megjelent.

A Citizen az ügyben a hirdető pénzügyminisztériumhoz fordult, amely a kérdésre közölte, hogy természetesen nem szándékosan helyezték el a hirdetést az ismert kalózoldalon. A minisztériumi közlés szerint a kormányszerv 4 hirdetési hálózaton, a Bell Media, a Canoe, a Microsoft és a Yahoo rendszerén vásárolt hirdetési helyet. Bár az érintett szolgáltatók elhatárolódtak a The Pirate Bay-tól, a minisztérium valószínűsíti, hogy a Yahoo internetes "viselkedésre" optimalizált, automatikus hirdetési rendszerén keresztül jelenhetett meg a program reklámja.

Minisztériumi kérésre a Yahoo azonnal leállította a hirdetések megjelenítését. A cég később bejelentette, sikerült visszakövetnie a hirdetés forrását, amely szerint nem a Yahoo, de a Bell Media lehet felelős a szerencsétlenül elhelyezett hirdetésért.

(Via: Ottawa Citizen)