Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Legális vagy illegális?

Egy brit felmérés eredményei szerint komoly zavar van a helyi internetezők fejében arról, mi minősül szerzői jogsértésnek. Az adatok szerint sokan kalózkodnak, de a szerzői jogvédelmet is fontosnak tartják.

A kutatást a Wiggins jogi cég készítette 2500 brit internetező bevonásával.

0 Tovább

Börtön jár a kínai Nobel-díjas könyveinek illegális terjesztéséért

Hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a kínai bíróság azt a férfit, aki a 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott író, Mo Jen könyveinek kalózkiadásaival kereskedett.

Mo Jen dedikál (Forrás: China Daily)

0 Tovább

Letöltési rekordot dönt a Trónok harca új évada

Alig néhány napja debütált a Trónok harca sorozat harmadik évada az amerikai HBO adásán, máris sejthető, hogy a George R.R. Martin regényciklusa alapján készült produkció az év legtöbbet letöltött tévésorozata lesz.

0 Tovább

Szerző jogvédőket perelne jogsértés miatt a The Pirate Bay

A The Pirate Bay, a kalózmozgalom zászlóshajója, amely fennen hirdeti a megosztás és a másolás szabadságát, úgy tűnik saját farkába harapott: szerzői jogsértés miatt perelni készül a finn kalózkodás elleni mozgalmat.

Kalózstílusú kalózkodás elleni kampányoldal

11 Tovább

Kevés újdonsággal szolgál a TPB film

A hétvégén debütált a The Pirate Bay alapítóiról és a torrent oldal körüli perről szóló dokumentumfilm. A TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard elsősorban a bírósági eljárásra fókuszál, így azoknak, akik követték a vonatkozó híreket, kevés újdonsággal szolgál a produkció, igaz a film végén, kiderül, hogy a három alapító között nem olyan felhőtlen a viszony.

Képkocka a filmből

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek