Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Berlinben debütál a TPB film

A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) programjában mutatják be a The Pirate Bay alapítóiról készített dokumentumfilmet. A vetítéssel egy időben digitális premiert is terveznek az alkotók.

0 Tovább

Ezt keresték tavaly a BitTorrenten

Évösszegző bejegyzéssel indítjuk az évet, mégpedig a TorrentFreak listája alapján azt nézzük meg, mit kerestek tavaly a legtöbbet a BitTorrenten. A leggyakrabban használt keresőszavak ötvenes listája alapján egyértelmű, kalózfilmet néznének a legtöbben.

A TorrentFreak az év végén ezúttal is összeszedte a legtöbbet letöltött filmek és sorozatok listáját. Ezek mellett azonban még egy érdekes listát tett közzé, mégpedig a leggyakrabban használt BitTorrentes keresőszavakról. Bár központi adatbázis a BitTorrentes keresésekről nem áll rendelkezésre, jó közelítést ad a felhasználók preferenciáiról, hogy a három legnépszerűbb torrent oldal egyikén, a Kat.ph oldalán mire kerestek rá legtöbbször a tavalyi évben.

0 Tovább

Állami hirdetés torrent oldalon?

Hirdetési hálózatok útvesztőjébe keveredett a kanadai pénzügyminisztérium, amelynek eredményeként a helyi gazdaságélénkítő program, az Economic Action Plan hirdetése a The Pirate Bay oldalán is megjelent.

Állami hirdetés Dr. Who torrentek fölött

0 Tovább

Pitbullt töltenek le leggyakrabban a magyarok

2012 első félévére vonatkozó kutatás szerint az Egyesült Államokban Drake, Nagy-Britanniában Ed Sheeran, itthon Pitbull a legkeresettebb a kalózkodó internetezők között.

Digital Music Index címmel közölt riportot a Musicmetric, amely az év első felére vonatkozóan összegzi a fájlcserélési trendeket. A jelentés szerint januártól júliusig mintegy 405 millió zeneszámot töltöttek le BitTorrent protokollon keresztül az internetezők világszerte, amelyek 78 százaléka volt teljes album, a többi dal.

Az adatok szerint a vizsgált időszakban az Egyesült Államokban történt a legtöbb letöltés, összesen több mint 96 millió. A második helyezett Egyesült Királyságban 43 milliónál, a harmadik Olaszországban 33 milliónál is több letöltést regisztráltak. Az adatgyűjtés szerint Magyarország a 16. a legnagyobb letöltők sorában: a magyar internetezők 4,47 millió letöltést indítottak. Ezzel az adattal hazánk a 15. Görögországot követi (4,9 millió letöltés), a 17. Chilét pedig megelőzi (4,2 millió letöltés).

A Top20 letöltő ország és kedvencei (Forrás: BBC News)

0 Tovább

Bejött a tavaszi tévés szezon a kalózoknak

Összesítette a tavaszi tévéműsorok letöltési mutatóit a TorrentFreak. Nem meglepő módon, a Trónok harca bizonyult a legtöbbet letöltött produkciónak.

A George R. R. Martin által jegyzett A tűz és jég dala című fantasy regényciklus alapján készült televízió sorozat második évadát érintő kalózkodás mértékéről már hetek óta folyik a szó a médiában. Sokan a gyártó és forgalmazó HBO vetítési stratégiáját hibáztatják, miszerint az exkluzív sugárzás az oka annak, hogy a rajongók ilyen nagy számba töltik le a sorozatot a kalózoldalakról. A sorozat legálisan ugyanis csak az HBO kábel előfizetőinek érhető el mind a tévében, mind online. Más legális hozzáférés nincs, csak a DVD megjelenés, ami viszont hónapokkal követi a bemutatót.

A fentiek szerint már a korábbi jóslatok is arról szóltak, hogy a tavaszi szezon legtöbbet letöltött sorozata lesz a Trónok harca. A jóslat bejött. A torrent portál gyűjtése szerint a szériát epizódonként közel 4 millióan töltötték le, amivel messze megelőzi a második helyezett Így jártam anyátokkal, illetve a harmadik befutó Agymenők című sorozatot.

A tavaszi listát letöltési adatokkal és az amerikai tévés nézettséggel alább láthatjátok.

Hogy az HBO fog-e érdemben reagálni a kritikákra, vagy fenntartja a kalózkodási szempontból kockázatos, de amúgy jövedelmező vetítési stratégiáját, az kérdéses. Mindenesetre a Trónok harca annyira népszerű a kalózok között, hogy jó eséllyel pályázik már most az év legtöbbet letöltött sorozata címére.

(Via: TorrentFreak)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek