Friss hírek szerint a Warner Bros. új platformot nyitna a digitális filmterjesztésben. A stúdió a Facebook szakértőivel dolgozik együtt, hogy a világ legnagyobb közösségi oldalán is elérhetővé/lekérhetővé tegyék a stúdió portfoliójában szereplő filmeket.

A filmeket fizetős formában, a közösségi oldal kreditrendszerét használva tennék elérhetővé. Egy filmhez 30 kreditért (kb. 3 dollár) 48 órás hozzáférést biztosítanának, és a tervek szerint elsőként Heath Ledger utolsó teljes filmje A sötét lovag lenne Facebook beágyazáson keresztül megtekinthető.

Nos, 600 millió internetező elérése rendkívüli lehetőség a filmiparnak. A felhasználók életkorát tekintve pedig épp az illegális letöltésben élen járó fiatal korosztályt tudják megcélozni, ők ugyanis a legaktívabbak az online szférában, tehát mint ilyen, az ötlet a kalózkodás csökkentésében is hasznos üzleti modell lehet. Kíváncsian várjuk, hogyan fogadják a virtuális életet élő fiatalok a Facebook új szolgáltatását, és hogy a filmipar a projekt tálalásában eltalálja-e azt a formát (és árat), ami illegális letöltés helyett legális szórakozásra ösztönzi a kalózokat.