Meggyűlt a baja az amerikai védjegyhivatallal az amerikai LMFAO névre keresztelt együttes tagjainak. Az idei Sziget Fesztivál keretében Magyarországra látogató együttes korábbi védjegykérelmét elutasították, most pedig lehet, hogy egy másik, ruhagyártásban érdekelt vállalkozás megelőzte őket.

LMFAO

Aki kicsit is járatos az internetes szlengben, tudja, minek a rövidítése a LMFAO. (Ha valaki nem tudná, IDE kattintva megnézheti.) A Los Angeles-i elektropop banda ezt a nevet választotta magának, és bár első pillantásra furcsának hat a döntésük, a zenéjükkel megcélzott fiatalok, pontosan tudják, miről van szó, és ez a lényeg.

Karrierjük elindításával párhuzamosan az együttes két tagja természetesen megpróbálta nevüket védjegyként bejegyeztetni, megelőzendő ezzel a visszaéléseket. 2008-ban és 2009-ben benyújtott összesen öt kérelmüket azonban sorra elutasították. Úgy fest, az f betűvel kezdődő angol szitokszó kiverte a biztosítékot a kérelmet elbíráló szakértőnél, ugyanis indoklásában erkölcstelennek és botrányosnak minősítette annak tartalmát.

Ezt követően a banda hanyagolta bejegyeztetési szándékát, most viszont lehet, hogy már hiába próbálkoznak. Tavaly ugyanis egy ruhagyártó cég benyújtott egy kérelmet az amerikai védjegyhivatalhoz, amely szerint ruházati cikkeken szeretnék használni a LMFAO kifejezést, amely állításuk szerint az f*** szónál kevésbé korhatáros verzió szerint a Laughing My Freaking Ass Off rövidítésének felel meg. Ez a verzió pedig már átment az elbírálók szűrőjén, ugyanis előzetesen engedélyezték annak használatát. 

Bejegyeztetni kívánt védjegy

Az együttes a ruhacég kezdeményezése okán most újabb védjegykérelmeket nyújtott be, amelyben már ők is ebben a verzióban szeretnék bejegyeztetni nevüket. Kérdés azonban, hogy ebben a helyzetben mit fog reagálni a hivatal. Figyelembe veszi-e korábbi kérelmüket, annak alapján újra elutasítja vagy épp azért nekik adja meg a védjegyhasználati jogosultságot. Bár hogy is lesz, addig hallgassatok zenét!

(Via: THR, Duets Blog)