Kémkedni jó - legalábbis egy újabb fejlesztésű szolgáltatás szerint, amely megmutatja, mit töltöttél le nyilvánosan a BitTorrent rendszerén keresztül, de azt is, mit töltöttek le mások. A YouHaveDownloaded.com fejlesztői szándékaik szerint arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az interneten minden nyilvános (hacsak nem tesszük meg a szükséges óvintézkedéseket), de valójában egy nagyon tartalmas kémhálózatot hoztak össze.

A "Mit töltöttél le" néven futó szolgáltatás orosz fejlesztői egy olyan adatbázist építenek, amely listáz minden egyes nyilvános letöltést, azaz azokét, akik titkosítással nem gondoskodnak IP-címűk anonimitásáról. Az adatbázis jelenlegi állása szerint több mint 52 millió IP-címet tartalmaz, amelyeken keresztül 1,9 millió darab, mintegy 103 terabájtnyi fájl került megosztásra.

Megnéztük mi is, hogy mit mutat a rendszer, ha a www.youhavedownloaded.com oldalra kattintunk. De mivel a mi rekordunk tiszta (szép is lenne, ha nem így lenne...), felajánlja, hogy megnézhessük, mit töltöttek le mások. 

A tapasztalat kedvéért megnéztük, mit töltött le az utolsó IP-cím tulajdonosa. Rögtön kiderült, hogy a rendszer lokalizálja is az IP-címet, továbbá az is, az érintett milyen zenét szeret.

A TorrentFreak szerint azok esetében, akik dinamikus IP-címet használnak, az oldal automatikusan mások letöltési rekordját mutatja meg.