Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új-Zélandról indulna a Mega

Miután Kim Dotcom azon terve, hogy Me.ga domain név alatt indítsa el új fájlcserélő portálját kudarcba fulladt, a hírhedt internet guru választott hazája, Új-Zéland tartományneve alatt próbálja bejegyeztetni oldalát.

0 Tovább

Évfordulós időzítéssel indul az új Dotcom oldal

Kim Dotcom a Twitteren jelentette be, hogy a Megaupload bezárásának egy éves évfordulójára időzítve indítja el új fájlcserélő oldalát. A Mega névre keresztelt szolgáltatás titkosítással kerülné ki a felelősségre vonást.

1 Tovább

Miniszterelnöki bocsánatkérés a Kim Dotcom ügyben

Újabb fordulatot vett a Kim Dotcom ügy, bár még nem tudni, hogy a hírszerzési vizsgálatnak lesz-e hatása az Egyesült Államok által a Megaupload-vezér ellen indított eljárásra.

Nyilvánosan kért bocsánatot Kim Dotcomtól John Key új-zélandi miniszterelnök, miután egy vizsgálat megállapította, a hírszerzés törvénytelenül szerzett információkat Dotcomról a januári akciót megelőző nyomozás során. Key korábban személyesen rendelte el annak kivizsgálását, hogy az ország fő hírszerző hivatala, a Government Communications Security Bureau (GCSB) törvényesen kémkedett-e a rendőrség kérésére a Megaupload fájlcserélő portál alapítójaként elhíresült férfi után. A vizsgálatot lefolytató Inspector General of Intelligence (a helyi hírszerző hivatalok felügyeletét ellátó szervezet) megállapította, hogy az eljárás törvénybe ütközött, ezt ugyanis legálisan csak külföldi állampolgárok esetén végezheti a GCSB, Dotcom azonban rendelkezik letelepedési engedéllyel, így őt is megilletik az új-zélandi állampolgároknak kijáró jogok és törvényi védelem.

0 Tovább

Látogatható lesz a Dotcom-villa

Egy jótékonysági akció keretében Kim Dotcom és felesége megnyitja új-zélandi otthonuk kapuit a kíváncsi érdeklődők előtt. A Megaupload-ügy okán kiadatási tárgyalására váró Dotcom az akcióval iskolásoknak és rákos betegeknek segít pénzt gyűjteni.

Összesen 12 luxusingatlan kapuit nyitják meg a kíváncsiskodók előtt az Auckland-tól 23 kilométerre található Coatesville-ben. A 12 épületet, köztük a Dotcom-villát idegenvezető segítségével 100 dolláros jegyár ellenében nézhetik meg az érdeklődők. Az akcióval a szervező Coatesville School 120 ezer dollárt kíván összegyűjteni, amelyből bútorokat és számítógépeket vásárolnának az iskolának. A jegyeladások 10 százalékát egy rákos betegeket segítő alapítvány kapná meg.

A Megaupload portál alapítása és üzemeltetése okán szerzői jogsértéssel és pénzmosással vádolt Kim Dotcom és családja által bérelt ingatlan területének mintegy negyede lesz megtekinthető a novemberi túrákon. A látogatók bejárhatják többek között a kerti labirintust és megnézhetik a hatalmas beltéri akváriumot.

 

A Dotcom-villa látképe

Az esemény szervezője bevallottan azt a közfigyelmet szeretné kihasználni, amit Dotcom személye jelent a régiónak. Az iskola szerint Coatesville Dotcomnak köszönhetően került fel a térképre: a sajtóban számos hírben említik lakóhelyét, és számtalanszor beszélnek otthonáról, ami felkeltette az emberek kíváncsiságát.

Dotcom és felesége állítólag szívesen csatlakoztak a programhoz, amellyel a közösséghez tartozásukat szeretnék erősíteni.

(Via: NZ City; Kép forrása: ABC News)

0 Tovább

Újraindulhat a Megaupload?

Twitter bejegyzésben tett sokat sejtető utalást Kim Dotcom arra vonatkozóan, hogy még az év vége előtt újraindítaná a januárban bezárt fájlcserélő oldalt.

Megindultak a spekulációk arra vonatkozóan, hogy Kim Dotcom a Megaupload portál újraindítását tervezi-e. Dotcom egy Twitter bejegyzést tett közzé, amelyben arra célozgat, hogy egy sokak által várt eseményre még idén sor kerülhet, hogy ez "nagyobb és gyorsabb", valamint "100 százalékban biztonságos és megállíthatatlan" lesz.

A bejegyzés számos internetes és technológiai szakértő szerint annál is inkább a fájlcserélő oldal újraindítását jelentheti, hogy még mindig megoldatlan azon fájloknak sorsa, amelyet legálisan tároltak az oldalon a felhasználók. A publikus megosztások és magántulajdont képező dokumentumok elérhetetlenné válása jelentős felháborodást keltett. Elérhetővé tételükre vonatkozóan az év eleje óta zajlanak tárgyalások a portál jogászai, az amerikai hatóságok, a szerzői jogvédők és a Mega tárhely-szolgáltatója között.

Dotcom nem sokkal az első tweet után még egy bejegyzést tett közzé, amelyben a Megabox névre keresztelt szolgáltatás szintén ez évi indítását jelentette be. A Megabox a tervek szerint olyan zeneszolgáltatás lenne, amely a művészeket a kiadók kihagyásával közvetlenül összekötné a fogyasztókkal.

Az új-zélandi hatóságok ez év januárjában amerikai támogatással folytattak razziát Kim Dotcom otthonában, amelynek eredményeként a Megaupload portál is bezárásra került. Dotcomot előbb őrizetbe vették, majd feltételesen szabadlábra helyezték. Az új-zélandi bíróság jogi bizonytalanságok okán csak 2013 tavaszán dönt arról, kiadja-e az Egyesült Államoknak az amerikai hatóságok által több száz millió dollár összegű szerzői jogi károkozással vádolt férfit.

(Via: NZ Herald)

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek