Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felzárkóztatási program Kínában: hamis szótárakat kaptak a diákok

Megközelítőleg 3,2 millió példányt osztottak szét abból a szótárból, amelyet a szakértők utóbb gyenge minőségű hamisítványnak minősítettek. A világszerte ismert Xinhua szótárakat a vidéki régiók felzárkóztatását célzó program keretében kapták meg a rászoruló diákok.

A kínai gazdasági és oktatási minisztériumok tavaly ősszel indították el azt a felzárkóztató programot, amelynek keretében 120 millió rászoruló vidéki diák számára juttatnának el ingyen Xinhua szótárakat. A Xinhua szótárat 1953-ban adták ki Kínában először. Első kiadása óta több száz millió példány készült belőle, így a kötet kétségkívül az egyik legnépszerűbb és legtöbbet hivatkozott szótár a világon.

0 Tovább

3000 liter bor folyik el a csatornába…

A kínai hatóságok látványos akció keretében semmisítettek meg összesen 3000 liter hamisított vörösbort. A 40 millió jüan (USD 6,5 millió) értékű hamis Lafite címkézésű italokat tavaly foglalták le egy helyi hamisító üzemben. Ahogy az alábbi fotók is mutatják, a vöröslő hamisítványok a csatornában végezték.

3 Tovább

Apple Store? Nem, ez egy A ple Sto e!

A Kínában működő hamis Apple szaküzletek után most Mianmaron bukkant fel egy üzlet, ami az almás cég hivatalos üzletének álcázza magát. Igen ám, de az iTab néven működő bolton kissé szokatlan a kiírás.

0 Tovább

50 millió fontot keresett hamis bombadetektorok értékesítésével!

Tíz évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a brit bíróság azt az üzletembert, aki hamisított bombadetektorokat értékesített többek között az iraki hadseregnek. Vevői a mai napig használják az eszközöket.

Bizonyíték: a középső eszköz egy golflabda-kereső, a két szélső a "bombadetektor"

0 Tovább

Angol szellemváros Kínában

Többszörösen írtunk már Kína utánzási hajlamáról, és arról, hogy turistalátványosságként ikonikus európai és amerikai emlékműveket épít újjá országhatáron belül. A Sanghaj környéki Thames Town ennek a hamisítási trendnek egy nagyobb léptékű változata. Igen ám, de a lakóváros céllal létrehozott épületegyüttes lakatlan, csak a turista fotókhoz nyújt látványos hátteret.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek