Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Több a hamis Lafite Kínában, mint az eredeti!

Kínában 2006 óta tízszeresére nőtt a borimport, ám ahogy a helyi kereslet növekszik, annál több hamisítvány jelenik meg a piacon. A szakértők szerint a Lafite a kínai hamisítók kedvence, még szállodát is elneveztek róla...

Chateau Lafite-Rothschild címke (Forrás: lafite.com)

0 Tovább

Pocket Monica és Politic Pat

Bugyutábbnál bugyutább verzióban készülnek a hamis játékok a hamisítók üzemeiben. Néha nevetségesek, máskor ijesztőek, és olykor teljesen értelmezhetetlenek. Az alábbi videó szerint például Pokémon politikus lett, a Robotzsaru pedig polgári nevet választott.

0 Tovább

Hamisítvány a Romániában eladott "luxuscikkek" fele

A román vámhatóság az a baj, hogy a határra címkézés nélkül érkeznek a termékek, a jogsértő címkézés már az országhatáron belül kerül a termékre, így a vámellenőrzések során nem tudják megfogni a hamisítványokat.

A román vámhatóság, az ANV jelentése egyre nő az országba áramló hamisítványok aránya: az év első öt hónapjában például több mint 4000 hamis karórát foglaltak le, míg 2008-ban még alig 600 került elő ezekből. A szakértők becslése szerint a hamis órák alig három százalékát teszik ki az összes Romániába áramló hamisítványnak. Ezek vonatkozásában úgy kalkulálnak: minden második az országban luxus márka jelzésével eladott termék termék hamisítvány lehet.

0 Tovább

Elektromosság lett a hamis alkoholból

Úttörő projektet valósítottak meg a brit hatóságok Lincolnshire régióban: a körzetben lefoglalt alkoholos italokat újrahasznosították, méghozzá úgy, hogy az italokból elektromosságot állítottak elő. Ezzel a módszerrel társadalmilag hasznossá tehetők az egyébként káros hamisítványok.

Megsemmisítésre váró italos dobozok

0 Tovább

A hamis malária gyógyszerek története

A hamis malária gyógyszerekről "mesél" az alábbi videó, ami a Juma petíció néven életre hívott, globális gyógyszerhamisítás elleni akció részeként született. A hamis malária gyógyszerek okozta probléma, Magyarországról nézve bármilyen távolinak is tűnik, ahogy a videó is jelzi, még sincs olyan messze, mert megszüntetésében nekünk is részünk lehet!

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek