Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pekingben nyílt meg a Central Perk

Egy fanatikus kínai rajongónak köszönhetően a Pekingben élők kicsit New Yorkban érezhetik magukat: ehhez nem kell mást tenniük, mint betérni a Jóbarátok sorozatból ismert Central Perk kávézóba, amely kissé váratlan módon a kínai fővárosban üzemel.

Central Perk cégér a pekingi ablakon

1 Tovább

Hollywoodi filmek kínai módra

Számos "szemet gyönyörködtető" hamisítványt láttunk már, de az alábbi képsorozat mégis egészen megdöbbentő. Ma a kínai fogyasztóknak szánt kalóz DVD borítókat mutatunk, amelyek hol ostoba elírásokkal vannak tarkítva, másutt más filmekből átvett karakterekkel próbálják még vonzóbbá tenni a produkciót.

Scarlett Johansson igen szép elismeréseket kapott az Elveszett jelentés című filmben nyújtott alakításáért, ahogy partnere, Bill Murray is. Viszont mit keres a filmben Dustin Hoffman és miért visel cilindert?

0 Tovább

Kamu mentőautók szállítják a kínai betegeket

Kínában egy új veszélyes hamisítási jelenség van terjedőben, amely a hamis gyógyszerekhez hasonlóan ártatlan áldozatok életét követelheti: a hivatalos betegszállítókhoz a megtévesztésig hasonló mentőautók járják a városokat, amelyek képzetlen személyzettel, de a betegek pénztárcáját alaposan megvámolva utaztatják a rászorulókat.

0 Tovább

Kolumbia nemzeti szimbólumát is hamisítják!

Kolumbia nem nemzeti szimbólumai között számon tartott fejfedőt kínai hamisítók másolják. Egy politikus kampányt indított a Vueltiao védelmében.

2 Tovább

Párizstól Manhattanig: Replika épületek lepik el Kínát

A múlt héten írtunk róla, hogy a nemzetközi szinten elismert építész, Zaha Hadid terveinek lemásolásával épül egy épületkomplexum Kínában. Az eset pikantériája, hogy a két épület egyaránt Kínában, s egyszerre épül, sőt a másolat akár hamarabb is elkészülhet, mint az eredeti.

Nem először fordul elő, hogy az ázsiai ország építészei máshonnan "merítenek ihletet". Alább erről mutatunk gyűjtést.

Francia és Kínai Eiffel-torony

8 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek