Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Börtön jár a kínai Nobel-díjas könyveinek illegális terjesztéséért

Hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a kínai bíróság azt a férfit, aki a 2012-ben Nobel-díjjal jutalmazott író, Mo Jen könyveinek kalózkiadásaival kereskedett.

Mo Jen dedikál (Forrás: China Daily)

0 Tovább

Ezer dollár büntetés várhat a hamisítványokra vadászó turistákra

Egy New York-i politikus, bizonyos Margaret Chin ezer dollárig terjedően büntetné azokat a fogyasztókat, akik New York-ban hamisítványokat vásárolnak. Az intézkedés a keresletet szeretné visszaszorítani, amely jellemzően a turisták részéről jelentkezik. A politikus aláírásokat gyűjt, hogy a 2011-ben benyújtott törvénytervezetét elfogadják.

Canal Street: A New York-i kínai negyed főutcája, a turisták és a hamisítványokat kínáló kereskedők kedvenc célpontja (Kép: Wikipédia)

0 Tovább

Gyógyszerhamisítás menti meg a veszélyeztetett fajokat?

Kínai gyógyszerhamisításról írt cikkében egy érdekes elméletre mutat rá a Discovery News. A tradicionális, állati eredetű gyógyászati termékek hamisítása kapcsán azt írja, ha a hamisítók hintőport használnak orrszarvúk szarvából készült őrlemény helyett, azzal akaratlanul is hozzájárulnak a veszélyeztetett fajok védelméhez, hiszen a hamisítványhoz nem pusztítanak el egy újabb állatot értelmetlenül.

Hagyományos kínai orvosság: állatokra vagy emberekre veszélyes?

0 Tovább

Betontörmelékkel hamisítják a diót Kínában

Az elmúlt tíz évben Kínában döbbenetes mértékben megemelkedett a dió ára. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a hamisítók felismerve az üzleti lehetőséget, a diót is elkezdték hamisítani méghozzá oly módon, hogy az üres héjat betontörmelékkel töltik újra.

1 Tovább

Kellemes a gondolázás a kínai Velencében?

Idén már kétszer is írtunk arról, hogy a kínai építészek szívesen "merítenek ihletet" nyugati társaiktól. Ma Párizstól Manhattanig tartó gyűjtésünket egészítjük ki néhány további replika épülettel.

Az Eiffel-torony replikája Hangzhou külvárosában magasodik

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek