Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Versenyfutás az idővel: az eredeti vagy a hamis épület készül el előbb?

Az eredetinél is hamarabb elkészülhet Kínában az az épületkomplexum, amelyet a világhírű iraki születésű építész Zaha Hadid terveit utánozza. A Hadid által tervezett eredeti pekingi épületegyüttes, a Wangjing Soho három toronyból áll, a hamisítók azonban csak kettőt terveznek felhúzni, így az építkezést hamarabb befejezhetik. Kevéssé valószínű, hogy a bíróság leállítja az utánzat projektet.

Balra a pekingi eredeti tervek, jobbra az utánzat

1 Tovább

Injekcióba töltött édességtől a hamis napszemüvegekig (2. rész)

Folytatjuk évösszegző bejegyzésünket. Tegnap a hamis Nutelláktól a Louboutin cipőkig terjedően tekintettük át a legolvasottabb bejegyzéseinket, ma a kínai autó utánzatoktól haladunk a hamis Ray Ban napszemüvegek felismeréséig.

0 Tovább

46 év börtön Crocs papucsok hamisításáért

Összesen 46 év szabadságvesztésről döntött a kínai bíróság annak a 18 személynek az ügyében, akiket Crocs termékek hamisítása okán helyeztek vád alá. Esetükben 129 ezer, 2012 szeptemberében összesen mintegy 600 ezer pár krokodil logós cipőt foglaltak le kínai hamisító üzemekben.

Hamis Crocs (A fotó csak illusztráció)

0 Tovább

Meggyilkolták a kínai melamin botrány kirobbantóját

Gyanús körülmények között életét vesztette Kínában az a férfi, aki elsőként hívta fel a figyelmet a kínai tejiparban tapasztalt hamisítási tevékenységre, és akinek tevékenysége a 2008-as melamin botrány kirobbanásában fontos szerepet kapott.

A hónap elején rablók támadták meg, majd néhány héttel később belehalt sérüléseibe a 44 éves Jiang Weisuo. Neve azt követően vált ismerte, hogy a kínai tejipar hamisítási tevékenységét leleplezte.

0 Tovább

16 millió dollárnyi hamis bourdeaux-i fogás Kínában

Ha eredeti lenne, a piacon 16 millió dollárt érne az a 10.000 palacknyi hamis Chateau Lafite (first-growth, azaz első osztályú eredet megjelöléssel ellátott bordeaux-i, az árverések kedvence), melyet a kínai Zhejiang tartományban foglaltak le a héten.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek