Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Házi barkácsolással készült a hamis Dodge Tomahawk

Bár közlekedésre gyakorlatilag alkalmatlan, a motorok szerelmeseit lenyűgözi az izgalmas formatervezésű Dodge Tomahawk teljesítménye. Nincs ezzel másként az a kínai rajongó sem, aki saját műhelyében építette be az 550 ezer dolláros jármű másolatát.

Balra a kínai, jobb az eredeti Dodge Tomahawk

0 Tovább

Gangnam style kontra kínai kreativitás

Meghódította a világot - jobb szó híján komikus - táncával Psy, a koreai rapper. A dal Kínában is népszerű: ezrével készülnek az utánzó videók. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha Dél-Korea ki tud termelni egy világsztárt, Kína miért másol inkább?

Psy "táncol" (Kép forrása: MTV.com)

0 Tovább

A hamisítványok utcájától a zipzár talpú cipőkig

Érdekes gyűjtést találtuk a Times oldalán a kínai hamisítványokról. A lap tízes gyűjtésébe elektronikai termékek, kamu üzletek és replika emlékművek is belefértek. Lássuk, mi még!

10. Autók

Kína autószenvedélyét jól példázza, hogy a Pekingi Auto Show-n a Lamborghinik, Bugattik és Roverek mellett ott sorakoznak a Lexus replikájaként készült Huanhai, és a Mini Cooperről másolt Lifan járművek is.

9. Festmények

A dél-kínai Dafen a világ reprodukciós piacának központja: Picasso, Rembrandt, Van Gogh és Da Vinci munkái alapján készülnek a másolatok. Bár a festmények többsége repro, sok fiatal festő saját alkotásokat is készít. A nagy üzemi munkára tekintettel a kormány 13 millió dollárért építtetett múzeumot a festőknek.

0 Tovább

Elkészült az eddigi legtökéletesebb iPhone klón!

Döbbenetesen kevés időre volt szüksége a kínai hamisítóknak ahhoz, hogy elkészítsék az iPhone 5-ös klónját, ami ráadásul kivételesen jó minőségű. A ZoPhone nem csak formájában, de specifikációiban és tartozékaiban is követi eredetijét.

ZoPhone fehérben

0 Tovább

Kínai hamisításról vitáznak az elnökjelöltek

Korábban nem nagyon volt rá példa, hogy a kalózkodás és a hamisítás kampánytéma legyen, ám az elnökjelölt Mitt Romney Kínát ostorozva most beemelte a retorikába. Obama persze visszavágott.

Obama vs Romney (Kép forrása: Politico)

2 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek