Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamisítvány? Tűzre vele!

Újabb demonstratív megsemmisítő akciót hajtott végre Kína: összesen 21 millió font értékű hamis terméket égettek el, hogy ezzel is bizonyítsák az ország jogvédelmi elkötelezettségét.

0 Tovább

3000 liter bor folyik el a csatornába…

A kínai hatóságok látványos akció keretében semmisítettek meg összesen 3000 liter hamisított vörösbort. A 40 millió jüan (USD 6,5 millió) értékű hamis Lafite címkézésű italokat tavaly foglalták le egy helyi hamisító üzemben. Ahogy az alábbi fotók is mutatják, a vöröslő hamisítványok a csatornában végezték.

3 Tovább

Angol szellemváros Kínában

Többszörösen írtunk már Kína utánzási hajlamáról, és arról, hogy turistalátványosságként ikonikus európai és amerikai emlékműveket épít újjá országhatáron belül. A Sanghaj környéki Thames Town ennek a hamisítási trendnek egy nagyobb léptékű változata. Igen ám, de a lakóváros céllal létrehozott épületegyüttes lakatlan, csak a turista fotókhoz nyújt látványos hátteret.

0 Tovább

Jogsértésért büntették meg az Apple-t Kínában

Összesen 730 ezer jüan összegű kártérítés megfizetésére kötelezte a kínai bíróság az Apple-t, miután helyi írók könyveik illegális terjesztése okán pert indítottak a cég ellen.

0 Tovább

Koppintások a sanghaji autó kiállításon

Kína legtöbb iparágában jellemzőek a koppintások, nincs ez másképp az autógyártás területén sem. Szakértői szemek a 2013-as sanghaji autó kiállításon is felfedeztek egyértelmű másolatokat és erős utánérzéseket.

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek