Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hamis lehetett a halálos áramütést okozó iPhone

Bejárta a világsajtót a hír, hogy egy fiatal kínai nő halálos áramütést szenvedett, miközben töltőn lévő iPhone készülékén telefonált. Szakértők szerint egy ilyen áramütés valószínűsége elég csekély, de ha a készülék vagy valamely alkatrésze nem eredeti, nő a balesetveszély kockázata.

A 23 éves Ma Ailun tragédiáját fokozza, hogy a fiatal nő augusztusban készült férjhez menni. Az Apple az esetet követően bejelentette, teljes körűen együttműködik a rendőrséggel, és maximálisan kivizsgálja a haláleset körülményeit, valamint a gyártó készülékének érintettségét.

0 Tovább

Óriás gumikacsát gyártani sem akadály a hamisítóknak!

Alig egy hete írtunk róla, hogy a pekingi Dizájn Hét kapcsán a szervezők és a hatóságok nagy figyelmet kívánnak szentelni a holland Florentijn Hofman által tervezett óriási úszó gumikacsa szerzői jogainak. A felhívásra azért került sor, mert a sárga műalkotás a közelmúltban Hongkongban vendégeskedett, és ott tartózkodása alatt a hamisítók figyelmét is felkeltette. Most találtunk néhány példát a másolatokra.

Az eredeti hongkongi felvezető hajók gyűrűjében

0 Tovább

Milliónyi hamis óvszer Lengyelországban!

Mintegy másfél millió darab hamis óvszert találtak egy ellenőrzés során a lengyel hatóságok. A hamisítványok egy cseh márka utánzatai.

Az észak-lengyelországi Gdynia kikötővárosában egy Kínából érkező szállítmányt vizsgáltak át a hatóságok, amikor a másfél millió darab hamis óvszert megtalálták. A szállítmányt egy közép-lengyelországi cég címére érkezetett, így valószínű, hogy a hamis gumikat az országban terjesztették volna.

0 Tovább

Illemhelyen készül a hamis szójatej

Az alábbi videó tanúsága szerint mindenféle higiénés követelményt mellőzve a mellékhelyiségben keveri ki a hamisító a hamis szójatejet. Kínában a melamin botrány miatt megugrott a kereslet a szójatej iránt, és erre a keresletre a hamisítók is reagáltak.

Botrányos képsorokkal indul az alábbi videó, amelyben az arcát is vállaló hamistó konkrétan a WC-re helyezett vödörben keveri ki a hamis szójatejet. Az italnak a szójababhoz vajmi kevés köze van, kerül viszont bele keményítő, meleg víz, vanília aroma és még néhány mesterséges ízesítő. Az így elkészült keverék a hamisító szerint iható, és ami a legfőbb olcsó is. Utóbbi miatt pedig könnyedén el tudja adni a lakhelye környékén az élelmiszerkereskedőknek.

0 Tovább

Gumibabás, pucér performansz a kalózkodás ellen

Szokatlan módon próbálták kínai egyetemi hallgatók felhívni a figyelmet a kalózkodás zeneiparra gyakorolt káros hatására. Gumibabával, szemérmüket épphogy takarva tiltakoztak, ám a művészi performansznak titulált akciót megakadályozták az egyetem biztonsági őrei.

"Tiltakozó" kínai egyetemisták

0 Tovább

nokamu

blogavatar

Blog a hamisításról, kalózkodásról, jog- és fogyasztóvédelemről.

Utolsó kommentek