A valóságban persze elég gyakori, hogy nem hogy az égboltot, de a szemközti épületeket sem látják az emberek a zsúfolt metropolisz népszerű tengerparti kilátóhelyéről. A nagyszerű kínai vezetőknek azonban, ahogy minden másra is, így erre is van megoldásuk.

Igen, jól látjátok! Azért, hogy a városban nyaralók az arrafelé elég gyakori ködös/szmogos időben is szép fotókat készíthessenek, egyszerűen kifeszítettek a partra egy hatalmas kamu, szikrázó napsütésben készült képet, hogy ideális hátteréül szolgáljon a turisták képeinek.

Bár mi nem igazán értünk egyet a módszerrel, egyelőre úgy tűnik, hogy a turisták nem bánják a gigantikus paravánt, sőt sokan direkt úgy komponálják meg képeiket, hogy azon az eredeti és a hamis látkép is jól látszódjon, ezzel is érdekesebbé téve fotóikat.

A helyzet megoldása egyébként azért volt oly sürgető, mert a város éves szinten 37 milliárd dollárnyi bevételre tesz szert a turizmusból, és az idelátogató üdülők nagy része szeretne egy jó képet a Viktória-öbölről. Amit így most már megkaphatnak akár rossz időben is.

via: petapixel