Az Egyesült Királyságban életét vesztette egy fiatal nő, akinek a halálát a családja szerint az interneten vásárolt gyógyszer okozhatta. A 27 éves rohammentőst tavaly decemberben találták holtan, de az esetet csak most hozták nyilvánosságra. A nő vérében nagy mennyiségű Amitryptyline-t találtak.

A készítményt alapvetően antidepresszánsként fejlesztették ki, de az interneten altatóként hirdetik. Bármelyik probléma kezelésére is alkalmas, a gyógyszer a szigetországban nem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel.

A család szerint kizárt, hogy a nő öngyilkosságot követett volna el. A halottkém megerősítve a család állítását közölte, hogy a bevett gyógyszer mennyisége még nem indokolja a túladagolást, ugyanakkor jelezte, hogy az Amitryptyline nem megfelelő adagolása okozhat szívmegállást.

Az elhunyt nő ismerősei és barátai egy emlékoldalt hoztak létre a legismertebb közösségi oldalon, ahol arra kérnek mindenkit, hogy a lehető legkörültekintőbben vásároljon az interneten gyógyszert, mert, ahogy ez a szomorú példa is mutatja, a bizonytalan forrásból származó, rendszerint ismeretlen összetételű készítmények halálos veszélyt jelenthetnek a fogyasztókra.