Első pillantásra szokatlan nyereményjátékot indított közösségi oldalán a BSA Australia: hagyományosan a kalózok paradicsomának számító karib-tengeri utat sorsol azok között, akik kitöltik kalózkodás elleni kvízét. A világ legnagyobb szoftvergyártóit képviselő Business Software Alliance (BSA) ausztráliai kirendeltsége szerint a kampány célja, hogy informálja a fogyasztókat a kalózkodás veszélyeiről, továbbá arra ösztönözze őket, hogy jelentsék, ha munkahelyükön illegális szoftverhasználatot gyanítanak.

A kvíz kitöltőinek néhány nem túl bonyolult kérdésre kell válaszolniuk: mit gondolnak a kalózkodásról (a válaszlehetőségek a "diákként még rendben van, de ha dolgozol, akkor már nem"-től a "kalózkodás bűncselekmény"-ig terjednek); véleményük szerint a kalózkodás hozzájárul-e álláshelyek megszűnéséhez, biztonságos-e kalózszoftver használni, és, hogy a digitális és szoftver innováció segítheti-e Ausztrália gazdaságát. Utolsó kérdésként rákérdeznek, a válaszadó szerint használ-e munkahelye licence nélküli programokat.

A kvíz végén a játékosoknak meg kell adniuk elérhetőségüket, majd az applikáció a figyelmükbe ajánlja a BSA jutalmazási programját. Ez utóbbi keretében a jogvédő szervezet 5000 dolláros nyomravezetői díjat ajánl azon bejelentőknek, akik érdemi, hasznos és pontos információkkal szolgálnak cégek illegális szoftverhasználatáról.

A játék szeptember végéig fut. A kvíz kitöltői között a szervezet egy kétszemélyes utat sorsol ki, amelyet 2000 dollár összegű költőpénzzel is megtold. A BSA Australia Facebook oldalának (amelyen látszik, hogy nem rég hozták létre) a poszt írásának időpontjában 189 követője van. Kíváncsiak vagyunk, a játék mennyire tudja ezt megdobni.