Az amerikai HBO vasárnap este vetítette a nagy sikerű Trónok harca sorozat harmadik évadának befejező epizódját. Az évadzáró rész azonnal felkerült a netre, és rögtön új kalózkodási rekordot állított fel: a sugárzást követő néhány órán belül már 170 ezren osztották meg szimultán a kalózfájlt a BitTorrent rendszerén.

Soha ilyen sok párhuzamos megosztást nem mértek a kalózoldalakon a TorrentFreak szerint, mint amit a George R. R. Martin regényciklusa alapján készült Trónok harca most felállított. Az epizód a televíziós vetítést követően azonnal felkerült a letöltő oldalakra. A BitTorrent rendszerén a csúcsidőszakban összesen 171.572 párhuzamos megosztást mértek, amelyből több mint 128 ezren a teljes torrent fájlt, bő 42 ezren pedig a folyamatban lévő letöltést osztották tovább.

A kalózfájl letöltési mutatója egyébként a vetítést követő 24 órán belül már elérte az 1 milliós határt, és a TorrentFreak azzal kalkulál, az epizód letöltési mutatója akár az 5 milliót is elérheti. Ezzel a számmal pedig az év legtöbbet letöltött tévé sorozatává válhat.

A sorozat ezt a kétes hírnevű címet tavaly is megszerezte egyébként miután a 2012-es évben egy epizódja esetében elérte a 4,28 milliós letöltési számot.

(Via: TorrentFreak; Kép forrása: facebook.com/GameOfThrones)